به گزارش قدس آنلاین، نیره پورملائی در این خصوص اظهارداشت: سرشماری زمستانه پستانداران در سیستان و بلوچستان هر ساله با شروع فصل سرما و همزمان با فصل جفتگیری پستانداران در مناطقتحت مدیریت و طبیعت استان انجام میشود.
وی افزود: این سرشماری به روش مشاهده مستقیم و با مشارکت گروهی از کارشناسان، محیط بانان، همیاران و همکاران بازنشسته با هدف برآورد جمعیت حیات وحش به ویژه گونه های شاخص علفخوار مثل: جبیر، قوچ ، میش، کل، بز و مقایسه آمار سنوات گذشته جهت ارزیابی مناطق و تحلیل چالش ها و آسیب های حیات وحش و همچنین اخذ تصمیمات مدیریتی مناسب برای هر منطقه صورت می پذیرد.
وی افزود: استان سیستان و بلوچستان بدلیل شرایط خاص جغرافیایی و داشتن آب و هوای مختلف و متفاوت دارای تنوع گونه ای و اکوسیستم مناسب بوده و گونههای ارزشمند نظیر تمساح پوزه کوتاه، خرس سیاه، سنجاب بلوچی و... در مناطق مختلف آن زیست میکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: سرشماری حیات وحش در این استان از انواع گونههای مختلف و در شش مرحله شامل؛ سرشماری زمستانه و تابستانه پستانداران علفخوار، سرشماری زمستانه پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی، سرشماری پرندگان خشکی زی و حائز اهمیت ملی و بین المللی، سرشماری زمستانه هوبره، سرشماری تمساح پوزه کوتاه مردابی انجام می شود.
پورملائی ادامه داد: سرشماری زمستانه پستانداران استان با استقرار تیم های کارشناسی در سایتها و زیستگاههای مستعد و شناسایی شده استان و بر اساس مشاهدات عینی و مشاهدات و نمونه برداریهای متعدد از آثار بجا مانده و ... از این گونه ها انجام می شود.
نظر شما